Vindfull start på 2019

2019 startet med en skikkelig nyttårsstorm på Lista (og flere andre steder i landet langs kysten og til fjells). Mange fuglefolk har det travelt med å komme seg ut første nyttårsdag for å kickstarte årslistene sine. Selv har jeg hadde jeg en brukbar runde på Lista 1. januar for nøyaktig et år siden, men denne gangen gjorde kombinasjonen av været og en rimelig sen nyttårsaften sitt til at lysten på en tur ut ikke var særlig stor. Noen ganger er det rett og slett mer givende å bruke tiden til enkelte innesysler som f.eks. bilderedigering eller å lese en god bok.

Min første fugleobservasjon for året ble en gråmåke som fløy forbi stuevinduet kl. 12.50. Etter dette satte jeg meg i bilen og tok en times rundtur for å sjekke noen lokaliteter i nærområdet. Nede i Listahavnen var den overvintrende unge gulnebblommen den første fuglen jeg fikk øye på, og årets første fuglebilder ble tatt her fra bilen på moloen i le av stormen. Jeg lot være å klatre ned til steinene i vannkanten slik jeg vanligvis jeg gjør her for å komme ned på nivå med fuglene.


Årets første fuglebilde ble av den abstrakte sorten da kameraet som ble benyttet hadde innstillingene fra nattens fyrverkerifotografering intakt.


Med en raskere lukkertid ser man lettere arten...


Gulnebblom - nå alder 2K (i sitt andre kalenderår)


Bergand-hunn