Svartkinnmaurtanagar - mitt bidrag til "The World's Rarest Birds"


Tidligere i år dumpet boka "The World's Rarest Birds" ned i postkassa. Jeg hadde nesten glemt at jeg for noen år siden sendte inn noen bilder til en fotokonkurranse om nettopp verdens sjeldneste fugler. Det var derfor en gledelig overraskelse at to av mine bilder av svartkinnmaurtanagar (Black-cheeked Ant-tanagaer) fra Costa Rica hadde kommet på trykk, noe som igjen førte til at jeg fikk tilsendt et eksemplar av den flotte boka.





Svartkinnmaurtanagar er en endemisk art i Costa Rica, og den finnes utberedt kun på et svært begrenset område på Osa-halvøya og Golfo Dulce sørvest i landet. Den totale bestanden er beregnet å ligge mellom 6000 og 15 000 individer.

Bildene tok jeg i mars 2008, da jeg på min andre fugletur til Costa Rica besøkte Osa-halvøya sammen med Jon Lurås. Her bodde vi på lodgen Bosque del Rio Tigre, midt i spennende regnskogområder med et yrende dyreliv. Her hadde de også en foringsplass med bananer og frukt, hvor blant annet svartkinnmaurtanagaren (man må holde tunga rett i munnen når man uttaler både det norske og det engelske navnet på denne fuglen) var regelmessig innom for å spise. Fotolyset i regnskogen er gjerne begrenset og utfordrende, men jeg lyktes med hjelp av blitz og høy ISO å få til noen bilder jeg ble fornøyd med.















Ingen kommentarer: