Mandarinand - en asiatisk skjønnhet


Mandarinanda er en asiatisk art som med jevne mellomrom dukker opp ulike steder i Norge. I 2009 postet jeg noen bilder i bloggen av en mandarinand i Mandal. I disse dager oppholder deg seg en mandarinand ved Sætre i Hurum. Siden jeg er svak for asiatiske skjønnheter, og allerede hadde planlagt en dag med fuglekikking langs Oslofjorden, ble det til at jeg la turen innom Hurumlandet.
Mandarinand-hannen var så å si i sin fineste praktdrakt, og kom svømmende på nært hold da noen skolebarn kom innom dammen for å mate endene med restene fra skolematpakka si. Fuglen var forøvrig også ringmerket, så det kan derfor kanskje være mulig å finne ut hvor den kommer ifra. Mandarinender som dukker opp i Norge kommer neppe fra sine opprinnelige leveområder i Øst-Asia, men derimot fra fugleparker eller forvillede bestander i Europa. Uansett opphav slutter jeg aldri å la med fascinere av denne fuglens fantastiske fjærdrakt.1 kommentar:

Anonym sa...

Vakker, vi har hatt to stykker i Arendal hver vinter nå i flere år, de er et yndet fotoobjekt for mange, blir matet av mange. De ble ringmerket 30.11.2008 . Den ene ble funnet død nær Risør i 2008 den andre kommer hver vinter tilbake til Længsevannet.
Hilsen Anita