Rødhalevarsler på Fornebu


Sjeldne varslerarter er gjevt, og rødhalevarsler er nok en art jeg kunne tenke meg å dratt ganske langt for å få et glimt av. Vi på østlandet er ikke bortskjemte med østlige sjeldenheter av dette kaliberet, og derfor var det overraskende, men ikke desto mindre gledelig da Ole Skimmeland oppdaget en rødhalevarsler på Fornebu torsdag ettermiddag. Fuglen ble da sett i kun ti sekunder før den forsvant, men heldigvis ble den fotodokumentert og kunne sikkert bestemmes til art.

På fredag var jeg spent om varsleren på Fornebu ville bli gjenoppdaget i løpet av formiddagen. I såfall ville jeg være klar til å dra rett ned til Fornebu etter at jeg sluttet på jobb kl. 13. Og jo da, ca. kl. 12 kom meldingen på Bombevarsleren; Rødhalevarsler på plass!



Jeg ankom åstedet ca. kl. 15. En håndfull fuglekikkere var å se. Det var tilsynelatende fugletomt i området. Kun en eneste fugl satt på et gjerde, men hva gjør vel det når den ene arten er en særdeles flott rødhalevarsler!



Det ble en ettermiddag jeg ikke kommer til å glemme med det første. Rødhalevarsleren drev næringssøk og fanget både insekter og salamandere(!), og lot seg beskue på kort hold. En utrolig flott fugleopplevelse i den lave ettermiddagssolen.


Rødhalevarsler, Fornebu

Rødhalevarsleren var en fugl i sitt første kalenderår (1K), og trolig av underarten phoenicuroides, som vanligvis hører hjemme i S-Sibir og Sentral-Asia.

Fototeknisk: Canon EOS 50D, EF 300/4 L IS + 1,4x extender, ISO 320, RAW